پرونده ثبت جهاني جنگل‌هاي حرا در دست تهيه است

مهدي دريانورد،رئيس سازمان ميراث فرهنگي ،صنايع دستي و گردشگري استان هرمزگان با بيان اين مطلب به ميراث آريا (chtn ) گفت :با توجه به ويژگي هاي منحصر به فرد جنگل هاي دريايي حرا ،ثبت آن در فهرست ميراث طبيعي جهاني در دستور کار سازمان ميراث فرهنگي ،صنايع دستي و گردشگري قرار گرفته است.

وي با اشاره به اينکه پرونده ثبت اين اثر طبيعي توسط کارشناسان ميراث فرهنگي و محيط زيست در دست تهيه است اظهار داشت:پيش بيني مي شود به زودي پرونده تکميل و به منظور ثبت نهايي به يونسکو ارسال شود.

دريانورد اظهار اميدواري کرد:با ثبت جهاني جنگل هاي حرا و معرفي آن در سطح بين المللي ،گردشگران بشتري به استان هرمزگان سفر کنند.

جنگل هاي دريايي حرا پس از جنگل هاي هيرکان به عنوان دومين اثر طبيعي ايران در فهرست ميراث طبيعي جهاني جاي خواهد گرفت.

جنگل حرا در سواحل جنوبي ايران، مهد انواع گوناگون آبزيان‌، پرندگان و دوزيستان است.

‌به اين گياه در بندرعباس، حرا، در بلوچستان تمر و در بعضي از نقاط تول گفته مي‌شود. به عربي نيز آن را شوري و شوره مي‌نامند. حرا‌، گياهي از تيره شاه پسند است. دانه آن روي درخت مادر مي‌رويد و نهال توليد مي‌کند. سپس از درخت جدا مي‌شود و داخل مرداب مي‌افتد.

جنگل حرا بر دريا و آب شور قرار دارد و اين سازش با آب شور و شرايط نامناسب، از حرا يک گياه استثنايي ساخته است. درختان حرا ، در قسمت‌‌هاي کم عمق خور خوران کنار و روي تپه‌هاي جزيره مانندي که هنگام پايين رفتن آب دريا از آب بيرون مي مانند قرار گرفته است. عمق آب اين مناطق از يک تا يک و نيم متر تجاوز نمي کند؛ بنابراين جنگل هنگام بالا آمدن آب دريا‌، در آب‌هاي نيلگون خليج فارس به حالت شناور مي‌ماند و با فروکش کردن آب دريا به مدت 6 تا 7 ساعت مانند جنگل‌هاي مناطق خشک نمايان مي‌شود.

به جنگل‌هاي حرا در منطقه قشم، 3 عنوان جهاني منطقه حفاظت شده بين‌المللي‌، ذخيره گاه زيست کره و تالاب بين المللي نام داده‌اند.

116

انتهای پیام/

کد خبر 1387041536